Bedrijvenkring Bronckhorst
Bedrijven Kring Bronckhorst

80-80-80 challenge Achterhoek rookvrij

80 dagen, 80 organisaties, 80 rookvrije werkomgevingen: is jouw organisatie erbij?
Vanaf 6 september gaat het gebeuren. In 80 dagen gaan 80 organisaties, 80 rookvrije werkomgevingen realiseren. Dat is de 808080-challenge.
De challenge is ontwikkeld door de projectgroep Achterhoek Rookvrij en sluit aan bij de doelstelling van het Preventie Akkoord Achterhoek

www.loketgezondleven.nl/sites/default/files/2020-07/regionaal-preventieakkoord-achterhoek-2020-2030.pdf

om te komen tot een Rookvrije Achterhoek. Gezonde, rookvrije werkomgevingen leveren gezondere, productievere werknemers op. Bovendien levert het jouw organisatie ook nog eens positieve media-aandacht op en zal het je werkgeversimago zeker niet schaden ... Daarom roepen wij alle werkgevers in de Achterhoek op om deel te nemen aan deze challenge en een grote stap te zetten op weg naar de 'Gezondste regio van Nederland'!
Tijdens de challenge word je op een praktische en leuke manier door Achterhoek Rookvrij en alle mededeelnemers geholpen om het volgende te bereiken:

* Een gewaardeerd en effectief rookbeleid;
* Gezondere medewerkers;
* Minder ziekteverzuim.

Hoe het werkt? Je krijgt een toolbox en wekelijks nieuwe opdrachten waarmee je uiteindelijk komt tot een effectief en breed gedragen rookbeleid. De kosten (200-500 euro, afhankelijk van de toolbox die je kiest) wegen niet op tegen de baten. In een beschermde online omgeving delen alle deelnemers hun ervaringen met elkaar, en leren zij van elkaar. Dat geeft dus extra grote kans van slagen.
Die 80 gaan we halen. Want hoe meer organisaties meedoen, hoe dichter we komen bij een Rookvrije Achterhoek. Vraag is alleen nog: is jouw organisatie 1 van de 80? Natuurlijk!
Meer weten?
www.achterhoekrookvrij.nl/808080<http://www.achterhoekrookvrij.nl/808080/