Agenda

Info-avond personeel 1Voud-Arbo, Fidon en Voorink
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Er staan per 1 januari weer veel veranderingen aan te komen in de wetgeving rond personeel. Sommige zaken bieden u als ondernemer extra kansen maar er volgen ook minder populaire maatregelen. Drie leden van de BKB hebben de handen ineen geslagen en willen u graag meenemen in deze wetswijziging. Tijdens deze avond zal er ook de nodige aandacht worden besteed aan de regels rondom zieke medewerkers. Wat mag wel en wat niet.

Aan de hand van een aantal sprekende voorbeelden zal de avond een levendig karakter krijgen en zeker tot uw verbeelding gaan spreken.
 

Onderwerpen die aan de orde komen:
1. De wijzigingen vanuit de Wet arbeid in balans (WAB) die per 1-1-2020 in gaan (denk o.a. aan ontslagrecht, ketenregeling, wijziging WW-premie) en de ontwikkelingen op het gebied van slapende dienstverbanden en de compensatie van transitievergoedingen. Verzorgd door Voorink advocaten.

2. Ziekteverzuim en begeleiding zieke medewerkers, wat mag en moet ik wel of juist niet doen? (denk aan privacywetgeving, verplichte stappen in verzuimbegeleiding en risico van loonsanctie door het UWV. Verzorgd door 1-Voud Arbo. In relatief korte tijd is er veel veranderd. Immers, het hebben van een basiscontract is een verplichting geworden, de AVG maakte zijn entree, recent is de arbowetgeving rondom de RI&E aangescherpt en wat gaat de verzuimontzorgverzekering precies aan resultaten brengen. 1-Voud Arbo praat u graag kort bij over regels, risico’s, maar vooral ook:  “hoe houden we het met elkaar werkbaar”.    
 
3. De MKB-verzuimontzorgverzekering voor werkgevers tot 25 medewerkers per 1-1-2020 welke is opgesteld in samenspraak met MKB-Nederland en de overheid. Verzorgd door Fidon verzekeringen. Om het risico van langdurig zieke medewerkers te verkleinen voor het MKB tot 25 medewerkers is, in samenspraak met MKB-Nederland, een speciale verzuimontzorgverzekering ontwikkeld waarbij een deel van het risico voor ondernemers wordt weg genomen. De overheid heeft hierbij €450 miljoen in de pot gedaan. Ook wordt de, soms wat twijfelachtige, rol van de verzekeringsarts van het UWV beperkt. Maar het zijn niet alleen maar voordelen…. we vertellen u graag meer.

Inloop 19:00 uur
Start programma 19:30 uur start programma
Einde officiële programma 21.00 uur
Tijd voor informeel samenzijn en netwerken tot 22.30 uur.
 
Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Per bedrijf kunnen zich meer personen aanmelden. Wacht niet te lang met opgeven want vol=vol! 
 

Locatie 1Voud-Arbo, Dienstenweg 7, 7251 KP Vorden
Wilt u eens vrijblijvend een bkb-activiteit mee maken? U bent van harte welkom. Graag wel even van te voren aanmelden.
Registraties zijn nu gesloten

 
BKB verbindt en versterkt!