Agenda

bijeenkomst biodiversiteit gemeente Bronckhorst
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In Bronckhorst heeft het Klimaatfestival plaatsgevonden. Met een kraam van de gemeente is ook aandacht gevraagd voor de verbetering van de biodiversiteit in de eigen gemeente. Fijn om te ervaren dat hier veel belangstelling voor is en er ook zoveel mensen bij betrokken zijn.

In de komende maanden wil de gemeente graag een biodiversiteitsplan opzetten. Daarbij werken ze toe naar een beleidsplan dat als paraplu kan dienen voor een groot aantal projecten en initiatieven die bijdragen aan een verbetering van de biodiversiteit. Het thema is daarom ook ‘samen voor biodiversiteit’.

In twee werksessies wil de gemeente met bewoners, organisaties en verenigingen inhoud geven aan het biodiversiteitsplan. Vragen die daarbij aan de orde komen zijn;

  • Wat speelt er in uw omgeving?
  • Welke ideeen heeft u voor het verbeteren van de biodiversiteit?
  • Op welke manier kunt u, uw onderneming of organisatie betrokken zijn?

Het doel hiervan is om de betrokkenheid en het draagvlak voor verbetering van biodiversiteit te vergroten, maar zeker ook om de aanwezige inhoudelijke en specialistische kennis te betrekken bij het opstellen van het plan. Uw kennis, kunde en enthousiasme zijn daarin belangrijk.

Op deze avond wordt ingegaan op vragen die er nu al zijn zoals;

  • Wat houdt het biodiversiteitsplan in en hoe is het opgebouwd?
  • Waarom wordt het nu opgesteld en wat is de planning?
  • Hoe vindt verdere betrokkenheid plaats?

Gert Jan Mugge en zijn collega’s Carin Laarman en Willy Toonk nodigen u uit om op 2 juli mee te denken. Wellicht heeft u zich opgegeven bij onze marktkraam of bent u in het verleden al eerder betrokken geweest bij het landschapsontwikkelingsplan of andere projecten in het buitengebied.

Hebt u interesse maar geen uitnodiging ontvangen? Voel u vrij om te komen.
Svp aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie Gemeentehuis, Elderinkweg 2, Hengelo Gld

 
BKB verbindt en versterkt!