Agenda

Dag van Gelderland
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namens het college van Gedeputeerde Staten nodigen wij u van harte uit voor de Dag van Gelderland op 6 november 2019. Op de Dag van Gelderland werken we samen aan een nóg mooiere provincie! Doet u ook mee? Kom op woensdag 6 november 2019 naar Theater Orpheus in Apeldoorn.

Dit jaar staan drie onderwerpen centraal: energietransitie, biodiversiteit en vestigingsklimaat.

PROGRAMMA

09.30 - 10.00 uur

Ontvangst ochtendprogramma (bij Theater Orpheus en op diverse excursielocaties)

10.00 - 13.15 uur

Sessies en excursies

13.00 - 14.00 uur

Gezamenlijke lunch in Theater Orpheus

14.00 - 15.30 uur

Plenair verdiepingsprogramma met hoofdcurator Floris Alkemade, Rijksbouwmeester

15.30 - 16.00 uur

Pauze

16.00 - 17.00 uur

Drie verdiepende sessies rond de thema's energietransitie, biodiversiteit en vestigingsklimaat

17.00 - 18.00 uur

Borrel

Ochtendprogramma, sessies en excursies
In de ochtend kunt u kiezen uit een afwisselend programma van sessies bij Theater Orpheus in Apeldoorn en excursies op diverse locaties in Gelderland. Ga mee op ontdekking en raak geïnspireerd!
Het volledige programma van sessies en excursies vindt u op onze website.

Lunch
In de middag treffen we elkaar bij de lunch in Theater Orpheus.

Middagprogramma met Rijksbouwmeester Floris Alkemade
Rijksbouwmeester Floris Alkemade neemt ons op originele wijze mee in zijn kijk op de onderwerpen energietransitie, biodiversiteit en vestigingsklimaat. Wandel mee door een Italiaanse renaissancetuin, vanaf de grot tot het paleis. Onderweg komen er inspirerende sprekers voorbij. Ze reflecteren op de ontwikkeling van de mens en de dilemma’s waar we in deze tijd voor staan. Naast Floris Alkemade spreken onder anderen Rebekka de Wit (schrijfster en theatermaakster), Ad Verbrugge (filosoof en universitair hoofddocent), Ronald Rietveld (architect) en Manon Ossevoort (documentairemaakster).
Meer informatie over het middagprogramma vindt u op onze website.

Drie verdiepende sessies
Na het plenaire middagprogramma kunt u kiezen uit één van de drie verdiepende sessies over energietransitie, biodiversiteit en vestigingsklimaat. Met lezingen van onder anderen: Louise Vet (Nederlands Instituut voor Ecologie) en directievoorzitter Jan Ummenthum van Rabobank Arnhem.
Meer informatie over de verdiepingssessies vindt u op onze website.

THEMA'S

Energietransitie: van fossiel naar duurzaam
Het energievraagstuk is een wereldwijd en actueel probleem. ‘Oude’ manieren van energie opwekken passen niet meer bij deze tijd. Wij gaan voor een klimaatneutraal Gelderland in 2050! Duurzame energiebronnen zoals windmolens en zonneakkers moeten een plek krijgen in het Gelderse landschap. Kunnen we die ruimte bieden en onder welke voorwaarden? 

Biodiversiteit: werken met de natuur
Gelderland heeft een rijke natuur. Zoals de Veluwe met haar bossen, heide, stuifzand en haar bijzondere dieren en planten. We hebben ook een Gelders Natuurnetwerk met allerlei verbindingen tussen natuurgebieden, zoals ecologische poorten, ecoducten en uiterwaarden. Deze gebieden zijn belangrijk voor de biodiversiteit in en buiten Gelderland.

Vestigingsklimaat: een krachtige, duurzame topregio!
Gelderland heeft een aantal sterke economische sectoren: Food, Health, Energy en Tech. Bovendien kent onze provincie een hoge kwaliteit van leven. De natuur, steden veelal omringd door groen, (kennis)infrastructuur, cultuur, recreatie en toerisme en sport maken Gelderland een ideale plek om prettig te wonen en werken. We willen de strategische ligging en de aantrekkingskracht van onze Gelderse regio’s vergroten.

Lees meer over de thema’s op onze website.

Aanmelden kan via deze link:

https://www.dagvangelderland.nl/aanmelden/

Locatie Theater Orpheus Apeldoorn

 
BKB verbindt en versterkt!