Bedrijvenkring Bronckhorst
Bedrijven Kring Bronckhorst

Bedrijf in de schijnwerpers; Pasman Motoren & Aggregaten, gesprek met Ruud te Boekhorst

Pasman Motoren & Aggregaten is een in Baak gevestigde nationaal en internationaal opererende onderneming. Specialist op het gebied van verkoop, revisie, service en onderhoud van (scheeps) motoren, aggregaten en WKK-installaties.

Pasman ontwikkelt en bouwt ook zelf producten, zoals generator en- pompsets en geavanceerde aandrijf-, automatisering- en besturingssystemen. Ook speelt Pasman in op de transitie naar duurzame energievoorzieningen met de ontwikkeling van de Hipersene en de Oryon Watermill.

Pasman Motoren & Aggregaten is in 1979 op gericht door de heer Willy Pasman, vader van huidige Directeur Dolf Pasman. De dagelijks leiding en aansturing is in handen van
Ronald Haasdijk, Technisch Directeur.

Voor bedrijf in schijnwerpers heeft Bedrijven Kring Bronckhorst gesproken met Ruud te Boekhorst, Technisch Sales Manager bij Pasman. Het werd een enthousiast en bevlogen gesprek, inclusief rondleiding door de indrukwekkende productiehallen in Baak.

Waarom is Pasman Motoren & Aggregaten lid van de Bedrijven Kring Bronckhorst?
Lokaal zaken doen heeft een absoluut pré voor ons als bedrijf. Intentie is elkaar lokaal
te versterken en te verbinden. Tijdens bijeenkomsten kun je laagdrempelig met elkaar
contacten en sparren, en dat is altijd leuk en interessant.  

Hoe ziet het personeelsbestand eruit?
Er zijn ruim 20 medewerkers in vaste dienst en daarnaast wordt er gewerkt met een
flexibele schil. Wij zijn nog op zoek naar een (leerling) monteur revisiewerk voor in onze werkplaats in Baak. Volg de vacaturepagina, open sollicitaties door technici zijn ook altijd welkom.  

Wat voor soort opdrachtgevers heeft Pasman?  
We werken direct en indirect voor de meeste waterschappen in Nederland. Bij diverse sluizen staan noodstroom aggregaten (NSA) die de stroomvoorziening overnemen bij uitval van het net. Wij voeren regelmatig onderhoud, revisie en inspectie uit aan deze NSA’s. Daarbij hebben wij ook een aantal van deze installaties nieuw mogen leveren.

Afgelopen jaar hebben monteurs van Pasman revisie gedaan aan de WKK-installaties (gasmotoren) van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen die dienen voor de energie- en warmtevoorziening. We werken ook aan soortgelijke motoren bij bijvoorbeeld kwekers en waterzuiveringsinstallaties waar biogas vrijkomt. Het leveren van omkastingen en besturingen behoort ook tot de mogelijkheden.

Daarnaast hebben wij klanten in de binnenvaart, bedrijven in de zandwinning (zandzuigers) en in de landbouw waar we service, onderhoud en revisie aan alle soorten dieselmotoren en aandrijflijnen uitvoeren.

Waar is het team van Pasman trots op?
Afgelopen jaar zijn wij twee keer met twee monteurs afgereisd naar Suriname. In het binnenland van Suriname is het Wakay Gemaal gelegen. In 2010 hebben de monteurs een grote renovatie van het gemaal uitgevoerd. In 2021 was de opdracht van het ministerie om twee van de vier aandrijflijnen weer operationeel te krijgen voor het aankomende pompseizoen, dit is met de nodige uitdagingen gelukt.

Het gemaal beschikt over vier aandrijflijnen om het water te verplaatsen en  zorgt voor irrigatie van de rijstvelden en dit heeft de hoogste prioriteit in verband met de voedselvoorziening. Wil je meer weten?

Kijk dan op; https://www.pasman.com/reparatie-van-motoren-en-gehele-aandrijflijnen-pompgemaal-wakay-in-suriname/

Overname bedrijf in Arnhem als tweede locatie.
In November 2021 heeft Pasman Helldörfer lasbedrijf en scheepsbouw aan de Nieuwe Havenweg 7 in Arnhem overgenomen onder andere om de binnenvaart klanten beter van dienst te kunnen zijn. Voor meer informatie zie het persbericht op de website.   

Naar aanleiding van dit stuk benieuwd wat Pasman Motoren & Aggregaten voor jou als ondernemer of werknemer kan betekenen? Kijk dan op www.pasman.com en neem vrijblijvend contact op.