Bedrijvenkring Bronckhorst
Bedrijven Kring Bronckhorst

In de schijnwerpers: Bernadette Weustenenk-Jansen van JPM Personeelsmanagement Hengelo

Dit is onze laatste "in de schijnwerpers", wij zijn met wat nieuws bezig en er nog druk mee aan het uitwerken.

Deze keer richten we de schijnwerpers op Bernadette Weustenenk-Jansen van JPM Personeelsmanagement.

Bernadette biedt ondersteuning op het gebied van HRM-thema’s (de mens én de organisatie).

Bernadette heeft sinds 2016 haar eigen bedrijf op het gebied van allround HRM advies, zowel op projectbasis als op reguliere basis. Haar HRM-diensten variëren van tijdelijke vervanging/ondersteuning in HRM, casemanagement (het volgen en onderhouden van ziekteverzuimdossiers), het afnemen van TMA testen, werknemers coachen naar passende functies en het opzetten van een HRM strategie en bijbehorende HRM processen.

Ze heeft diverse soorten en gevarieerde opdrachten/opdrachtgevers naast elkaar lopen. De opdrachtgevers zitten in een straal van ca. 50 km rondom Doetinchem.

Wat maakt je eigen bedrijf hebben zo leuk en uitdagend? Nieuwsgierig zijn en blijven, helpt haar met een frisse blik te kijken naar hoe processen in een organisatie lopen. Geïnteresseerd zijn in de ander helpt je ook in je eigen ontwikkeling. Ze vindt het leuk om afwisseling in het werk te hebben. “Het is ontzettend fijn om te merken dat organisaties vertrouwen in je hebben én het ook steeds weer prettig vinden dat je hen helpt”, aldus Bernadette.

Netwerken vindt Bernadette leuk om te doen. Ze volgt regelmatig kennissessies om bij te blijven in het HRM-vak. Zij is daarom ook lid van een HRM-netwerk. Ook volgt ze regelmatig trainingen.

TMA staat voor Talent Motivatie Analyses (test): deze wetenschappelijk gevalideerde test (d.m.v. een online vragenlijst) geeft een gedetailleerd inzicht in je eigen natuurlijke gedrag. Dat is het gedrag dat je vertoont, zonder dat je er bewust op stuurt. Dit kost weinig energie, omdat dit vanzelf gaat. Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. Wanneer je inzicht hebt in je natuurlijke gedrag, kun je je drijfveren en talenten nog meer inzetten én daarmee je ontwikkeling vergroten.

De TMA brengt je drijfveren, talenten én competenties in kaart. De drijfveren hebben een grote invloed op het gedrag van mensen en de ontwikkeling én ontwikkelingsmogelijkheden.

De TMA wordt toegepast voor onder andere loopbaanadvies, selectie-, ontwikkeling-, mobiliteit-, beroepskeuze- en re-integratievraagstukken. Daarnaast geeft het bij indiensttreding een positieve kandidaat (nieuwe medewerkers) en medewerker ervaring.

Bernadette is getrouwd met René en samen hebben ze een zoon. In haar vrije tijd wandelt ze graag met de hond en sport ze bij de sportschool. Om verder te ontspannen schildert ze af en toe in een schildergroep.

Bernadette kijkt met een positieve blik naar de toekomst. Er zijn volop vacatures en ontwikkelingen in de Achterhoek. In tegenstelling tot een paar jaar geleden, toen de regio nog als krimpregio werd gezien, is er nu een positieve omwenteling gaande. Nu is het voor veel organisaties een grote uitdaging om vacatures ingevuld te krijgen en medewerkers op de goede plek in de organisatie te hebben en te houden.

Voor de toekomst heeft Bernadette zich het afgelopen jaar verder gespecialiseerd in Duurzame Inzetbaarheid en Vitaliteit binnen een organisaties en de werknemers hierin. Je stuurt daarbij niet alleen op de vitaliteit van de medewerkers, maar ook op de vitaliteit van je organisatie. Is deze nog ‘fit’ voor de toekomst en hoe kun je hierop sturen om je medewerket binnen te houden en wat kan je aanbieden in de zin van opleiding of verdere ontwikkeling? Hierbij maakt ze ook gebruik van het inzetten van TMA testen, zowel voor de individuele medewerker als voor teams.

Naar aanleiding van dit stuk benieuwd wat Bernadette voor jou als ondernemer of werknemer kan betekenen? Kijk dan op https://www.jpm-personeelsmanagement.nl en neem vrijblijvend contact op.