Bedrijvenkring Bronckhorst
Bedrijven Kring Bronckhorst

In de schijnwerpers BKB lid Ilse Bargeman van Bargeman Bloemen Zelhem/Halle

Deze keer in de schijnwerpers Ilse Bargeman waar bloemen een passie zijn. Bij binnenkomst zie en ruik ik bloemen en leuke accessoires die daar uitgestald staan en te koop zijn via de website van Bargeman Bloemen of bij Koko Bizjoe.

Ilse (36) heeft nu sinds 5 jaar haar eigen bedrijf in bloemen en cadeauartikelen. Ze is sinds ruim een jaar lid van de BKB om ook zo met andere bedrijven in contact te komen. Haar man zit ook het groen, heeft een kwekerij voor vaste planten. Voordat ze voor haarzelf begon heeft Ilse nog veel andere dingen gedaan waaronder in een bloemenzaak werken maar ook is ze in de zorg bezig geweest. Deze manier om voor haarzelf bezig te zijn past het beste bij haar, ook in combinatie met een druk gezin met 2 kinderen. Haar zoon Kai (10) die het leuk vindt om te helpen met bezorgen en haar dochtertje Joni (6) om ook net als mama boeketjes te maken.

Ilse is bevlogen en werkt vooral in opdracht dat gaat van een eenvoudig boeket bloemen tot mooi rouwwerk. Om niet standaard iets uit een boek te maken gaat ze naar de mensen toe. Ze wil juist dat maken wat echt passend is, na een overlijden is er al aan zoveel om aan te denken. Hoe mooi is het dan om daarin te ontzorgen. Natuurlijk zijn er voorbeelden om uit te zoeken om het één en ander gemakkelijker te maken.

Wanneer je voor een leuke workshop wilt gaan kan dat ook. Rond de Kerst en Pasen zijn deze er jaarlijks. Tijdens de Corona was dit wel even zoeken naar hoe dit te realiseren. Ze heeft dit opgelost door de kunstwerkjes klaar of als ‘doe-het-zelf pakket’ te leveren. Dit was een flinke organisatie voor de 200 pakketten in verschillende kleuren en maten. Gelukkig was het dit jaar tijdens de Paasdagen weer gewoon mogelijk en konden workshops weer op locatie aan de Aaltenseweg worden gehouden. Ze kan 16 mensen tegelijk hebben, leuk voor een bedrijfsuitje!

Ilse heeft twee medewerkers die ze kan oproepen. Hoeveel uren erin zitten wisselt per week, het is vooral erg leuk om te doen en dan tellen uren niet zo. Ook heeft Ilse soms wat hulp van haar vader. Hij helpt nog wel eens wanneer er nog wat extra bloemen nodig zijn en haalt die dan op bij de groothandel.
 
Bezorgen wordt gedaan in een straal van ongeveer 15 kilometer, de boeketten of cadeaus die via de webshop of zo even telefonisch worden besteld komen dan bij je thuis. Afhalen kan natuurlijk ook op afspraak. Sinds ruim een maand zit Ilse ook in Halle bij Koko Bizjoe in een gedeelte van de kledingwinkel. Daar kun je bloemen, muurcirkels, vaasjes, zeepjes, plantjes en wasparfum kopen. Dat was dus de geur die ik bij binnenkomst opmerkte en die inderdaad in Halle te koop is en nu ook bij mij thuis uitgeprobeerd wordt met op tafel een mooi boeket bloemen!

Naar aanleiding van dit stuk benieuwd wat Ilse Bargeman voor jou als ondernemer of werknemer kan betekenen? Kijk dan op www.fbargeman.nl en neem vrijblijvend contact op.

Interview en foto: Inge Lettink