Bedrijvenkring Bronckhorst
Bedrijven Kring Bronckhorst BKB verbindt en versterkt!

Ondernemersprijs Bronckhorst - aanmelding gesloten -

Bronckhorst reikt Ondernemersprijzen uit op 9 november. Ondernemers zijn belangrijk voor onze gemeente. Zij zorgen voor de werkgelegenheid van onze inwoners, maar dragen ook in belangrijke mate bij aan de leefbaarheid in de kernen. Denk aan sponsoring van diverse activiteiten en sportverenigingen. Onze gemeente wil graag haar waardering uitspreken voor de ondernemers in Bronckhorst. Daarom organiseren we dit jaar voor het eerst, samen met een werkgroep van enkele ondernemers, de uitreiking van de 'Ondernemer van het Jaar' prijs. Ook is er een 'Startersprijs' en 'Publieksprijs'. Dit gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 9 november in Hummelo. De bedrijvenkringen en ondernemersverenigingen zijn gevraagd kandidaten aan te melden voor de 'Ondernemer van het jaar' en 'Starter van het jaar'. Ook inwoners kunnen meedoen door de ondernemer, waarvan u vindt dat die in het zonnetje gezet moet worden, aan te melden voor de Publieksprijs. Het bedrijf moet gevestigd zijn in Bronckhorst. Wij zijn heel benieuwd!

U kunt de ondernemer/het bedrijf aanmelden via: info@bkbronckhorst.nl  Aanmelding is nu gesloten!

Wij vragen u hier in een korte motivatie van max. 5 regels aan te geven waarom u de ondernemer/het bedrijf nomineert voor de Publieksprijs. Een jury, bestaande uit een enkele ondernemers en de wethouder economie, kiest in het najaar de genomineerden voor de ondernemersprijzen, waaronder uit uw aanmeldingen die voor de Publieksprijs. Wie de Publieksprijs wint, bepaalt u vervolgens uit een selectie van aanmeldingen. Daarvoor komt een openbare stemronde voor inwoners. U hoort tegen die tijd hoe dat in z'n werk gaat. Voor nu horen we heel graag welke ondernemer u nomineert voor de Publieksprijs.

Beoordelingskader Ondernemersprijs Bronckhorst
Starter van het jaar:

Wie?

Kanshebbers zijn de ondernemers die met hun bedrijf zijn gestart in de 2 jaar voorafgaand aan de uitreiking en ca. 2 jaar ondernemen (dus 2020/2021/2022).

De organisatie maakt een 1e selectie uit alle aanmeldingen. De jury bepaalt aan de hand van deze selectie welke bedrijven ze wil bezoeken om uiteindelijk de 3 genomineerden en de uiteindelijke winnaar te bepalen.

De criteria zijn:

- de ontwikkeling van het bedrijf van startdatum tot nu toe

- bedrijfsfilosofie en toekomstbeeld

- hoe vernieuwend is het concept

- de sociaaleconomische meerwaarde voor de plaats/gemeente

- waarom de keus voor vestiging in de gemeente Bronckhorst

- administratieve en interne organisatie, informatieverstrekking

- indruk van het bedrijfsbezoek

- statutair gevestigd in de gemeente Bronckhorst

Ondernemer van het jaar:

Wie?

In aanmerking komen ondernemers die minimaal 5 jaar ondernemen en statutair gevestigd zijn in de gemeente Bronckhorst.

De organisatie maakt een 1e selectie uit alle aanmeldingen. De jury bepaalt aan de hand van deze selectie welke bedrijven ze wil bezoeken om uiteindelijk de 5 genomineerden en de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Criteria:

- Persoonlijke eigenschappen van de ondernemer (bijvoorbeeld m.b.t. aanpak, personeel, leiderschap, pr etc).

- Onderscheidend ten opzichte van andere ondernemers

- Bijdrage aan de werkgelegenheid

- Wat is toekomstvisie en missie van de ondernemer?

- Gezonde en bloeiende onderneming (o.a. aan de hand van een recent Jaarverslag)

- Hoe zet de ondernemer Bronckhorst op de kaart

- Betrokkenheid van de werkgever richting de werknemer