Bedrijvenkring Bronckhorst
Bedrijven Kring Bronckhorst

Bedrijf in de schijnwerpers; BMI-Thegon, gesprek met Harold Groot Roessink

BMI-Thegon is een in Baak gevestigde dynamische en betrokken onderneming met een gedreven mentaliteit. Directeur Harold Groot Roessink is al jaren lid van de Bedrijven Kring Bronckhorst en is tevens bijna 4 jaar lang, tot 1 januari 2021, penningmeester geweest van de BKB. Het penningmeesterschap heeft hij met veel plezier en enthousiasme gedaan.

Waarom is BMI-Thegon lid van de Bedrijven Kring Bronckhorst?
Sparren en informeel contact hebben met andere ondernemers is het allerbelangrijkst.
Ook het tijdens bedrijfsbezoeken een kijkje kunnen nemen in de “keuken” van een
andere ondernemer is gewoon super interessant en leuk.

Hoe ziet het personeelsbestand eruit?
Er zijn 8 vrouwen en 25  mannen werkzaam bij BMI. Ik ben dan ook megatrots op deze diversiteit. Van de 8 vrouwen werken er 7 in de productie en 1 op de administratie.
Geïnteresseerd in een baan techniek? Volg de vacaturepagina van BMI-Thegon en wie weet is er over een tijdje een vacature beschikbaar die bij je past.

Mogelijkheden voor stagiaires?
Regelmatig zijn er stagiaires van het Graafschap College uit Doetinchem in Baak op de werkvloer. De komende periode gaan er 3 stagiaires aan de slag die een BBL4-opleiding volgen. Zij gaan als mechatronicaproject het automatiseren van de lasergraveermachine oppakken. Ken je iemand die nog zoekt naar een stageplek om zichzelf te ontwikkelen én door wil groeien? Tip deze stagiair dan over het bestaan van BMI-Thegon in Baak.

Wat wordt er geproduceerd bij BMI-Thegon, wie zijn opdrachtgevers en waar ben je trots op?
BMI-Thegon is met name gespecialiseerd in het verspanen van hoogwaardig roestvrijstaal, staal en aluminium voor onder andere de auto- en motorsport, offshore meet- en regelindustrie, petrochemische industrie en hydrauliek. Sterk is BMI-Thegon in het fabriceren van prototypes, enkelstuks tot middelgrote series. Opdrachtgevers komen uit de regio (ook diverse BKB leden), verder uit heel Nederland en ook uit het buitenland. Bijna alles wat geproduceerd wordt gaat na assemblage door de klanten naar het buitenland. Samen met het team zijn we dan ook trots op het feit dat in de sluisdeuren van het tweede Panamakanaal, gelegen in Zuid-Amerika, onderdelen zijn verwerkt die bij ons in Baak zijn geproduceerd.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid
BMI-Thegon hecht grote waarde aan kwaliteit en leverbetrouwbaarheid, wat blijkt uit de productiemethodes en procesbeheersing. Alle kwaliteit kritische activiteiten zijn vastgelegd in een ISO 9001:2015 managementsysteem. Voor het milieumanagementsysteem hanteren wij ISO 14001:2015. De hoge kwaliteit van de producten komt mede tot stand door een goed geoutilleerde meetkamer in combinatie met vakmanschap van al onze medewerkers!
Naar aanleiding van dit stuk benieuwd wat BMI-Thegon voor jouw als ondernemer kan betekenen? Kijk dan op www.bmithegon.nl en neem vrijblijvend contact op.