Elk jaar maken leden van de BKB samen met de contributie ook een vrijwillige bijdrage over. Het geld wordt besteed aan goede doelen van algemeen belang binnen de Gemeente Bronckhorst.

Voor dit jaar was De Stichting Kindermiddag Vorden één van de goede doelen die door de leden tijdens de jaarvergadering werd uitgekozen.

Het evenement vond gisteren plaats en de kinderen hebben weer genoten. De kindermiddag was weer een groot succes. 

De BKB verbindt en versterkt! Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Bekijk voor meer info en foto's de Facebookpagina van de Stichting Kindermiddag Vorden.

Kindermiddag Vorden 2019 IMG 3502 

 Op de foto de zussen Marieke en Monique Jansen van de organisatie met de cheque overhandigd door bestuurslid Daniëlle Rouwen.

 

 

 

De directie van Boozt24 heeft de nominatie van de Boozt24 Rocket Award 2019 bekendgemaakt.
Eén van de drie genomineerden is  AWOBA B.V. Vorden van Roy Wolbrink.
AWOBA heeft jarenlange kennis en ervaring op het gebied van het produceren en ontwikkelen geluid gedempte omkastingen, alsmede op innovatieve afvalinzameling systemen, straatmeubilair, en als toeleverancier van diverse halffabricaten.
Op 27 juni wordt de winnaar voor de Boozt24 Rocket Award 2019 bekend gemaakt.
Roy en medewerkers succes!
LMB Van harte proficiat!

Hazerswoude-Dorp, 7 juni 2019. L.M.B. Vorden heeft de OOM Award 2019 in de regio Gelderland in de wacht gesleept. Het Vordense landbouwmechanisatiebedrijf bleef de andere genomineerden Bronkhorst High Tech (Ruurlo) en Hewigo (Winterswijk) net voor in de verkiezing van het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De uitreiking was vrijdag in Otterlo. 

“We hebben naar allerlei aspecten van opleiden gekeken ”, aldus de jury. “Alle drie de bedrijven scoorden daarin gelijkwaardige punten. En alle leerlingen spraken ook vol lof over het leerbedrijf en hun praktijkbegeleiders. Toch viel L.M.B. Vorden nog extra op. Beide leerlingen hadden hier inzichten van het leerbedrijf gekregen die voor hen cruciaal waren. En dan ben je als leerbedrijf extra goed bezig. Dan breng je niet alleen een vak bij, maar draag je bij aan het leven van een leerling. Daarom kiezen we unaniem voor L.M.B. Vorden als winnaar van de OOM-Award.”


Bekijk hier de video van awardwinnaar L.M.B. Vorden en de nominatie voor de OOM-Award: https://youtu.be/eBsmayySdc8

Vakjury

De nominaties voor de OOM-Awards komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven en komt vervolgens met een eindoordeel, dat wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

OOM-Award

De OOM-Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn een kleine 14.000 bedrijven en circa 145.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig uit Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.

lmb1 

 

Fam. Enzerink en medewerkers gefeliciteerd met deze mijlpaal en voor de toekomst veel succes toegewenst!
Enzerink
Lees meer over KVOB, een energiepositief en energieneutraal 't Werkveld, de nasleep van de brand op 21 mei en de speciale LinkedIn groep die is aangemaakt op: 
BKB Nieuws staat vandaag in het Contact!

BKB nieuws is een gezamenlijke uitfgifte van de gemeente Bronckhorst en de BKB.

Het volgende nummer komt uit op 1 oktober.

Als u kopij hebt s.v.p. voor 23 september toesturen aan het secretariaat.

 
Kunt u het document niet zien? Klik hier

glasvezel bedrijventerreinen bronckhorst
Vandaag heeft Glasvezel buitenaf bekend gemaakt dat tien bedrijventerreinen in de gemeente Bronckhorst worden aangesloten op een nieuw glasvezelnetwerk. In Zelhem gaat het om de bedrijventerreinen De Hoge Voort, De Vinkenkamp, Industriepark Zelhem en Het Blek, in Hengelo om Winkelskamp en Molenenk, in Steenderen om de bedrijventerreinen Steenderen en Steenderdiek, in Vorden om Werkveld en in Drempt om Rots. Goed nieuws dus voor alle ondernemers op deze terreinen; hét netwerk voor nu en de toekomst komt eraan!

Lars van der Voorn, projectleider Glasvezel buitenaf bedrijventerreinen, benadrukt de tomeloze inzet van alle betrokkenen: “Geweldig dat we de bedrijventerreinen in Bronckhorst kunnen gaan voorzien van supersnel internet. De vraag van vele ondernemers naar een goede internetverbinding kunnen we nu beantwoorden, mede dankzij de inzet van de gemeente, onze ambassadeurs en lokale verkopers. Iedereen heeft zich keihard ingespannen om de bedrijventerreinen gebruik te kunnen laten maken van glasvezelinternet. Mooi dat we dit met elkaar ook daadwerkelijk hebben weten te realiseren!”

Een verrijking voor de ondernemers in onze regio

Ook de gemeente is verheugd dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. Evert Blaauw, wethouder gemeente Bronckhorst, zegt hier het volgende over: “Glasvezel is essentieel voor de toenemende vraag naar data. Bedrijven kunnen eigenlijk niet zonder. Ik ben dan ook blij dat Glasvezel buitenaf   gaat aanleggen. Glasvezel zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de bedrijventerreinen in onze gemeente”.

Start werkzaamheden en mogelijkheid om alsnog aan te melden
De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel starten naar verwachting einde van 2019. De eerste adressen hebben in het voorjaar van 2020 daadwerkelijk glasvezel.

Ondernemers die nog geen abonnement hebben afgesloten kunnen zich nog steeds aanmelden via een van de lokale verkopers of rechtstreeks via een dienstaanbieder. Alle aangesloten verkopers en dienstaanbieders staan vermeld op www.zakelijkglasvezelgelderland.nl
GB Op Morgen poster DRUK 002

De BKB feliciteert L.M.B. Vorden met deze nominatie!

 

L.M.B. Vorden genomineerd voor OOM-Award 2019

Hazerswoude-Dorp, 28 mei 2019. Landbouwmechanisatiebedrijf L.M.B. Vorden is deze week genomineerd voor de OOM-Award Gelderland 2019. De OOM-Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. Naast L.M.B. Vorden zijn ook Hewigo uit Winterswijk en Bronkhorst High-Tech uit Ruurlo in de race voor de award. De winnaar wordt bekendgemaakt op 7 juni.

 “We zijn een klein bedrijf”, zegt praktijkopleider Jan Eskes. “Maar we willen graag opleiden. Het ligt ons ook, we vinden het leuk. We zijn dus ook blij met de nominatie voor de OOM-Award. Zeker in ons soort werk ben je nooit klaar met leren. De werkzaamheden zijn enorm divers en de technische ontwikkelingen gaan razendsnel. Daar moet je in mee. Ik leer ook nog iedere dag. Dat maakt het werk ook zo interessant.”

 lmb

Bekijk hier de video van L.M.B. Vorden en de nominatie voor de OOM-Award:
https://youtu.be/eBsmayySdc8

We ‘zwijnden’ met het weer, maar oh, wat hadden we een mooie route!!!

bkb 2019 rally banner min

 

Ook dit jaar is de BKB Rally een groot succes geweest. Niet alleen voor de reeds bestaande leden, maar ook voor de nieuwe enthousiaste ondernemers, die de gelederen van de BKB het afgelopen jaar zijn komen versterken.

Met een gezonde opkomst van 77 deelnemers werd op 22 mei jl. gestart bij Café De Jongens in Hengelo (Gld.). Door middel van een bol-pijl route, uitgestippeld door Rudie Kreunen, konden de deelnemers de route rijden. Daarnaast waren er een aantal vragen die de deelnemers gedurende de rit konden beantwoorden.

Daniëlle Rouwen en Arno Gesink zorgden voor de correcte volgorde voor de startende teams, die keurig netjes werden afgevlagd om te beginnen aan de ruim 100 km tellende rit in onze mooie Achterhoek.

Een tweetal pauzes waren ingelast waarin genoten werd van koffie/thee met een overheerlijk stuk taart en ook een ijsje als men hier zin in had.

Prachtige locaties in Diepenheim en Markelo werden hierbij aangedaan. Een stukje terug in de tijd bij een prachtige watermolen bood ook een subliem plekje in de zon om even de benen te kunnen strekken.

Voor menig chauffeur was er een ‘tricky’ momentje doordat er geblinddoekt geparkeerd moest worden. Achteruit de garage in, begeleid door teamleden met de nodige aanwijzingen. Hilariteit alom, maar ook onverwachte successen werden geboekt bij deze vaardigheidsproef.

Eenmaal veilig aangekomen in Vorden, waren de leden te gast bij Hotel Bakker. Hier werd na de borrel een heerlijk aspergebuffet geserveerd waar men met volle teugen van heeft genoten.

Al met al was deze dag weer een goed voorbeeld van ‘het verbinden en versterken’ van de onderlinge relaties tussen de aanwezige ondernemers door de BKB.

Het bestuur en de activiteitencommissie kijken dan ook met volle tevredenheid terug op deze geslaagde activiteit voor haar leden.

Dit jaar staan nog meer evenementen en bijeenkomsten voor de ondernemers ingepland waarmee de ondernemer in de gemeente Bronckhorst haar/zijn voordeel  kan doen.

Nieuwsgierig naar hoe dit in zijn werk gaat?

Neem dan contact op met ons secretariaat of bestuursleden om verdere informatie in te winnen.

We staan u graag te woord! 

Benieuwd naar de foto's? Kijk dan op: https://www.bkbronckhorst.nl/foto-s/rally

 

 


 
BKB verbindt en versterkt!