Wij zijn blij weer een nieuw lid te kunnen verwelkomen: Jessi Frederiks van Frederiks Mannenmode en Frederiks by Jessi uit Hengelo van harte welkom!
 
 phpezeQ7NPM
 
Jessi was door ons uitgenodigd voor het bezoek aan Chocolaterie Magdalena afgelopen woensdag.
Ze was zo enthousiast dat ze zich gelijk heeft opgegeven als nieuw lid. Leuk!
 
Jessi van harte welkom en we hopen je vaak te mogen ontmoeten bij onze activiteiten.
 
Meer informatie over haar zaken op:
 
 
 

Welkom bij Bedrijven Kring Bronckhorst

De BKB behartigt de belangen van de bedrijven in de sectoren industrie, groothandel en dienstverlening in de gemeente Bronckhorst en is de erkende gesprekspartner voor de lokale en regionale overheden. Via themabijeenkomsten, bedrijfsbezoeken en ledenvergaderingen worden de onderlinge contacten van de leden onderhouden.

    IMG 3769        BKB1
 
Michael en Magdalena heel hartelijk bedankt voor deze mooie "chocolade-avond".
De opkomst was prima en het programma heel leerzaam en zeer goed verzorgd.
Ook na afloop was het nog heel gezellig. En ja, de chocolade is heerlijk!
Nogmaals dank en veel succes met jullie mooie bedrijf.
 
  IMG 3789 BKB8 
Wij heten van harte welkom ons nieuwe BKB-lid Inge Lettink.
Inge heeft jarenlang in de medische sector gewerkt en is pasgeleden een hele nieuwe weg ingeslagen.
Ze gaat verder als leefstijlcoach en begeleidt mensen die vragen hebben over hun leefstijl.
Ook adviseert ze haar klanten over hoe ze de regie over hun leven weer terug kunnen krijgen.
 
 Knipsel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inge, wij hopen je vaak te mogen ontmoeten bij onze activiteiten.
Ook wensen wij je veel succes op dit nieuw ingeslagen pad.
 
Kijk voor alle informatie over haar bedrijf op:
Als BKB zijn we blij weer een nieuw lid welkom te mogen heten.
 
Wim Fontein van Fontein Personeel van harte welkom!!.
Fontein Personeel is een uitzendbureau @ wervings- en slectiebureau met de focus op productiepersoneel arbeidsmigranten.
 
Kijk voor nadere informatie over dit nieuwe lid op:
 

 

 achterban

Het probleem van wegtrekkende jongeren en daarmee een tekort aan jong talent in de regio is een ‘hot item’ in de Achterhoek. Wij, ‘de Achterban’, zijn een groep van ca twintig jongeren tussen de 20 en 30 jaar die een hart hebben voor de Achterhoek! Onze kracht is dat wij weten wat jongeren willen op het gebied van wonen, werken en leven. We willen dat jongeren via ons netwerk een stem hebben bij beslissingen over onderwerpen die hen raken. Dit doen we door een brug te slaan tussen leden van de Achterhoek Board, Thematafels en ‘de Achterban’.

Wij houden daarom eens in de twee maanden een pizzasessie en pitchen daarbij onze ideeën. We gaan natuurlijk graag in gesprek over vragen en dilemma’s waar de Board en de Thematafels een antwoord op zoeken.

Interesse om als Thematafel aan te sluiten bij een pizzasessie? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ben je jong en wil je ook aansluiten bij de Achterban?
Word lid van de Facebookgroep en blijf op de hoogte van alle activiteiten!

vastgoed woningmarkt 2

De 8RHK-samenwerking werpt vruchten af. Op 23 juli kozen B&W van Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk er unaniem voor  om voorrang te geven aan woningen waar nu een tekort aan is: voor jongeren en ouderen. Naar verwachting nemen de gemeenteraden hierover eind september een besluit en kort daarna Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland.

De colleges willen een kwaliteitsslag maken in het woningaanbod in de Achterhoek door het vaststellen van Regionale kwaliteitscriteria voor nieuwe woningbouwplannen. De collegebesluiten zijn het resultaat van de nieuwe, regiobrede samenwerking tussen overheden, ondernemers en maatschappelijke organisaties; samen 8RHK Ambassadeurs. Wethouder Ben Hiddinga, voorzitter van de Thematafel Wonen & Vastgoed namens hen: “We hebben in de Achterhoek een serieus tekort aan betaalbare koop- en huurwoningen. Vooral starters hebben moeite een huis te vinden, terwijl we onze jongeren willen behouden voor de Achterhoek. Tegelijk zien we dat op dit moment het aantal huishoudens nog groeit, waardoor we meer woningen kunnen bouwen dan in eerdere prognoses. Daarmee krijgen we ruimte om juist die woningen te bouwen waar behoefte aan is. Die nieuwe woningen komen zoveel mogelijk op bestaande locaties, of in panden die al langere tijd leegstaan. Ook is er ruimte voor innovatieve woonconcepten, zoals tiny houses. We willen niet onbeperkt bouwen; de ruimte die we hebben in de Achterhoek is kostbaar en daar willen we behoedzaam mee omspringen.”

Waar moeten nieuwe woningen aan voldoen?
Er zijn drie regionale kwaliteitscriteria. Ten eerste wordt gekeken of de behoefte aan nieuwe woningen lokaal aantoonbaar is. Daarnaast komt er voorrang voor verbouw van leegstaande gebouwen, zoals kerken, scholen, kantoren en winkels naar woningen. En inbreiding (bouwen binnen de kernen) gaat voor uitbreiding.

Kwaliteitscriteria
De Regionale kwaliteitscriteria woningbouw Achterhoek gelden voor nieuwe woningbouwplannen. De regionale criteria vormen de basis, daarnaast kunnen gemeenten aanvullende lokale criteria opstellen. Veel gemeenten sturen ook nu al op kwaliteit en kunnen zo direct aansluiten bij de nieuwe regionale criteria. Het vaststellen van de kwaliteitscriteria is een belangrijke en logische vervolgstap op de ingeslagen koers van kwaliteitsverbetering.

Tekort aanpakken
Door te bouwen naar behoefte wordt het tekort aan woningen voor jongeren en ouderen op de Achterhoekse woningmarkt aangepakt. Ook het focussen op het verduurzamen en waar nodig aanpassen van de bestaande woningen past in deze regiobrede aanpak.Na het besluit van de provincie Gelderland kunnen de gemeenten aan de slag met de regionale kwaliteitscriteria.

Lees ook het artikel in De Gelderlander

 

Elk jaar maken leden van de BKB samen met de contributie ook een vrijwillige bijdrage over. Het geld wordt besteed aan goede doelen van algemeen belang binnen de Gemeente Bronckhorst.

Voor dit jaar was De Stichting Kindermiddag Vorden één van de goede doelen die door de leden tijdens de jaarvergadering werd uitgekozen.

Het evenement vond gisteren plaats en de kinderen hebben weer genoten. De kindermiddag was weer een groot succes. 

De BKB verbindt en versterkt! Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Bekijk voor meer info en foto's de Facebookpagina van de Stichting Kindermiddag Vorden.

Kindermiddag Vorden 2019 IMG 3502 

 Op de foto de zussen Marieke en Monique Jansen van de organisatie met de cheque overhandigd door bestuurslid Daniëlle Rouwen.

 

 

 

De directie van Boozt24 heeft de nominatie van de Boozt24 Rocket Award 2019 bekendgemaakt.
Eén van de drie genomineerden is  AWOBA B.V. Vorden van Roy Wolbrink.
AWOBA heeft jarenlange kennis en ervaring op het gebied van het produceren en ontwikkelen geluid gedempte omkastingen, alsmede op innovatieve afvalinzameling systemen, straatmeubilair, en als toeleverancier van diverse halffabricaten.
Op 27 juni wordt de winnaar voor de Boozt24 Rocket Award 2019 bekend gemaakt.
Roy en medewerkers succes!
LMB Van harte proficiat!

Hazerswoude-Dorp, 7 juni 2019. L.M.B. Vorden heeft de OOM Award 2019 in de regio Gelderland in de wacht gesleept. Het Vordense landbouwmechanisatiebedrijf bleef de andere genomineerden Bronkhorst High Tech (Ruurlo) en Hewigo (Winterswijk) net voor in de verkiezing van het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De uitreiking was vrijdag in Otterlo. 

“We hebben naar allerlei aspecten van opleiden gekeken ”, aldus de jury. “Alle drie de bedrijven scoorden daarin gelijkwaardige punten. En alle leerlingen spraken ook vol lof over het leerbedrijf en hun praktijkbegeleiders. Toch viel L.M.B. Vorden nog extra op. Beide leerlingen hadden hier inzichten van het leerbedrijf gekregen die voor hen cruciaal waren. En dan ben je als leerbedrijf extra goed bezig. Dan breng je niet alleen een vak bij, maar draag je bij aan het leven van een leerling. Daarom kiezen we unaniem voor L.M.B. Vorden als winnaar van de OOM-Award.”


Bekijk hier de video van awardwinnaar L.M.B. Vorden en de nominatie voor de OOM-Award: https://youtu.be/eBsmayySdc8

Vakjury

De nominaties voor de OOM-Awards komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven en komt vervolgens met een eindoordeel, dat wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

OOM-Award

De OOM-Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn een kleine 14.000 bedrijven en circa 145.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig uit Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.

lmb1 

 


 
BKB verbindt en versterkt!