Bedrijvenkring Bronckhorst
Bedrijven Kring Bronckhorst

Vandaag in de schijnwerpers Van Bentum Schoonmaak in Hengelo GLD.

Van Bentum Schoonmaak is lid sinds de oprichting van de BKB in 2004. Noud en Annemiek komen graag en zien de bijeenkomsten als een informele manier om met elkaar in contact te komen.

Noud (60) kwam in 1978 vanuit Tolkamer in Hengelo Gld wonen en is al jong aan het werk gegaan bij een schoonmaakbedrijf in Arnhem. In de jaren negentig wilde hij graag voor zichzelf verder. Zijn allereerste klant in Hengelo was de Amrobank die toen nog in het pand aan de Spalstraat zat. Ze hadden een factuur nodig en dus schreef hij Van Bentum Schoonmaak in bij de KvK.  Van op kleine schaal glazen wassen bij de Chinees en later de uitbreiding met schoonmaak bij Goma en andere bedrijven in Hengelo, zorgde dit voor een eerste groei van het bedrijf. Zo ook grote projecten bij recreatiepark Stroombroek en de verdere ontwikkeling met gevelreiniging. Op het moment dat recreatiepark Stroombroek afhaakte werd gevelreiniging nog veel meer.

De groei van het bedrijf was niet alleen in werk maar ook in medewerkers. Eerst de parttimers en zaterdaghulpen en nu ondertussen 33 medewerkers. Met de ervaring bij recreatiepark Stroombroek werd het snel serieus zegt Noud. Daar had hij een vaste groep voor nodig. Ook nu heeft hij medewerkers die zorgen voor de interieurs en trappenhuizen van diverse panden van bedrijven en VvE’s. Noud werkt zelf drie dagen in de week mee en gaat door het hele land om de gevels te reinigen van panden, kantoren en huizen die gerenoveerd zijn. Het wassen van de glazen en het reinigen en impregneren van gevels is telkens weer anders en ook uitdagend werk. Mensen die bij Noud komen werken zijn hierin ervaren of worden door Noud zelf opgeleid. Hij heeft medewerkers die al meer dan 25 jaar bij hem in dienst zijn en net als hij alle kneepjes van het schoonmaakvak kennen!

De dagen beginnen vroeg, Noud is om kwart over 5 ’s morgens al op zijn bedrijf, daar hoeft hij niet over na te denken dat is gewoon zo. Op zaterdag, als hij wat later begint, geniet hij van de rust en leest hij de krant. Veel respect heeft hij voor zijn moeder die zijn grote voorbeeld is. Zij was al jong alleen met vier kinderen, ze heeft nooit geklaagd, was opgewekt en had ook een winkel.

Aan duurzaamheid doen ze door ritten zo efficiënt mogelijk in te plannen, afval te scheiden en ook te kijken naar de schoonmaakmiddelen die ze gebruiken. Als opdrachtgevers duurzaamheidsnormen stellen gaat Noud daar uiteraard in mee.

De coronaperiode was voor het bedrijf een lastige periode waarin opdrachten pas maanden later konden beginnen. Ook appartementen, waar je tijdelijk niet hoefde te komen, werden later weer opgepakt. Het was lastig om als werkgever je mensen aan het werk te houden, thuiswerken lukt niet in dit bedrijf. Gelukkig is het nu wel weer zo dat ze niet hoeven nadenken over wat ze vandaag eens gaan doen.

Fit blijft Noud doordat hij overdag veel beweegt en gezond probeert te leven. Hij vindt in voetbal zijn passie, is sponsor geweest van de Graafschap, maar nu trots dat hij de komende drie jaar shirtsponsor van het eerste elftal van PAX is. Noud heeft veel aan deze club te danken omdat hij toen hij in 1978 in Hengelo kwam wonen hier veel mensen heeft leren kennen en hierdoor snel is geïntegreerd. Zelf heeft hij jaren bij PAX gevoetbald en zijn zoon Daan nu ook, hij is een fanatieke voetballer.

Naar aanleiding van dit stuk benieuwd wat Van Bentum Schoonmaak voor jou als ondernemer of werknemer kan betekenen? Kijk dan op www.vanbentumschoonmaak.nl  en neem vrijblijvend contact op.