AOD
 
De gevolgen van de coronacrisis zijn groot voor het Achterhoekse bedrijfsleven. Langzamerhand versoepelen de corona maatregelen. Dat is goed nieuws voor alle Achterhoekse ondernemers én voor AOD. Vanaf half augustus worden de activiteiten beetje bij beetje opgepakt, zolang het virus onder controle blijft. In deze nieuwsbrief (te openen via de link hieronder) informeren wij u over onze maatregelen omtrent het coronavirus. Maar u vindt ook tips om de komende periode op weg te gaan naar meer winst met minder energie.
 
 

BKB nieuws is een gezamenlijke uitgifte van de gemeente Bronckhorst en de BKB.

In deze editie de bestuurscolumn met een oproep om elkaar te vertegenwoordigen in wederzijdse netwerken, een artikel over de nieuwe prefabhal van Ordelman en Dijkman en een column van wethouder Buunk over ondernemen in crisistijd.

 

  
Kunt u het document niet zien? Klik hier
 

 

Het volgende nummer komt uit op 29 september.

Als u kopij hebt graag voor 21 september toesturen aan het secretariaat.

 

  

Door de Corona nog even geen activiteiten. Als het weer kan gaan we weer los : )

Kijk dan op: https://www.bkbronckhorst.nl/agenda

Geen lid en wilt u eens geheel vrijblijvend een BKB bijeenkomst bijwonen? Geef u dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Investeren in de Achterhoek doen we samen. Een projectidee komt tot leven door plannen verder te smeden en te ontwikkelen. Lees op https://lnkd.in/g-BGVag hoe je samen met ons d’r an kan!

#Achterhoek #projecten #investeren #samen

Provincie Gelderland opent SMART-regeling Covid-19 voor om- en bijscholing en organisatieverandering

De Covid-19 crisis raakt ondernemers hard, ook in Gelderland. De toekomst is onzeker, maar een crisis biedt ook kansen. Er ontstaan (uit nood) nieuwe mogelijkheden voor organisatieverandering. Er is tijd om te investeren in om- en bijscholing, maar geen geld. Daarom heeft de Provincie Gelderland gisteren, de subsidieregeling “Smart-regeling Covid-19” voor MKB-ondernemers met 5 tot 250 medewerkers en scholen. De subsidie van maximaal 25.000 Euro biedt ruimte om te investeren in bijvoorbeeld om- en bijscholing in (vak)vaardigheden van medewerkers, het creëren van expertpools en het aanpassen van de manier van werken in een organisatie. Zo ondersteunt provincie Gelderland haar bedrijfsleven. Hiervoor is 1,5 miljoen Euro beschikbaar gesteld.

Kijk voor meer informatie op SMART-regeling COVID-19.

 

1863058 talkAndTeach Standard GDE

 

 

 

 borden
 
De afgelopen weken stond het stoplicht letterlijk op rood door Covid 19. De overheid heeft het licht nu op groen gezet.
Door samenwerking van ondernemers, overheid en onderwijs via Achterhoekverbindt.nl en 8RHK Ambassadeurs zijn nu stappen gezet voor meer duidelijkheid onder de noemer “Groen is gaon”.
 
Er zijn groene pictogrammen ontwikkeld die in het Achterhoekse bedrijfsleven in het straatbeeld zullen verschijnen.
 
Op de site https://www.groenisgaon.nl/ vind je alle informatie, zijn raamposters en pictogrammen te downloaden en kunnen gratis stickers worden besteld.
Ook vind je op deze site handreikingen en concrete voorbeelden van hoe bedrijven hiermee omgaan. Bekijk ook de film https://vimeo.com/417262864
 
Het streven is om in korte tijd veel aandacht te krijgen voor “Groen is gaon”. Daarbij kun je helpen door de campagne als een persoonlijke boodschap op te nemen op Facebook, LinkedIn of Twitter.

Hou Bronckhorst veilig en blijf gezond!
 
 
 
 
 
Bekijk hier de videoboodschap van de 8RHK Board. Mark Bouwmans, Koen Knufing en Mirjam Koster-Wentink gaan in op de coronacrisis en wat dit betekent voor de samenwerking in de Achterhoek.
Binnenkort gaat www.achterhoekverbindt.nl online, een initiatief van de 8RHK thematafel Smart werken & Innovatie. Een platform met vragen en antwoorden, vooralsnog voor de maakindustrie in de Achterhoek. Morgenochtend kunt u daar al luisteren naar de eerste podcast.
 
 
Werk samen waar het kan! Samen sta je sterker!
 
#BKB verbindt en versterkt!
In deze bijzondere tijd is het van grootste belang dat aanbieders en verkopers elkaar tijdig weten te vinden.
 
De SIKA (Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek) en VNO/NCW vragen BKB-leden hun vraag en aanbod te koppelen via deze link:
 
Help elkaar waat het kan!
 
Zojuist bericht ontvangen van Wethouder Buunk van de gemeente Bronckhorst dat er diverse maatregelen voor het bedrijfsleven in voorbereiding zijn, nader bericht volgt.
IKZelhem en BKB organiseren gezamenlijk een avond over cybercrime voor de leden. Locatie: De Groes Zelhem. Datum: Maandag 23 maart. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).
 

Cybercrime Alert

Phishing • Cybercrime • Password security • Ransomware
 
Nepmails, spookfacturen, phishing, op afstand te bedienen apparaten en DDoS-aanvallen zijn aan de orde van de dag. Een willekeurige opsomming van criminele activiteiten in cyberspace.
De verwachting is dat binnen vier tot vijf jaar circa 60 - 70% van alle inbraken digitaal is. Daders op afstand zijn moeilijk op te sporen. Digitale bedrijfsprocessen maken bedrijven en organisaties kwetsbaar.

Op uitnodiging van IKZelhem en BKB verzorgt het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland (PVO Oost-Nederland) een bijeenkomst, waarin ondernemers informatie en tips ontvangen over hoe zij zich kunnen wapenen tegen cybercriminaliteit.
De bijeenkomst is in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de Cyber Security specialisten van het Nederlands Forensisch Incident Response (NFIR) opgezet.

Om je ook na deze bijeenkomst verder op weg te helpen, biedt IKZ- en BKB-lid Fidon je aan het eind van de avond nog wat extra handvatten om je bedrijf extra zekerheid te bieden.
 
IKZelhem
Nadere informatie of interesse in het lidmaatschap van IKZelhem en/of BKB?
Of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

BKB nieuws is een gezamenlijke uitgifte van de gemeente Bronckhorst en de BKB.

  
Kunt u het document niet zien? Klik hier
 

 

Het volgende nummer komt uit op 2 juni.

Als u kopij hebt graag voor 25 mei toesturen aan het secretariaat.

 

  

Kijk voor activiteiten op: https://www.bkbronckhorst.nl/agenda

Geen lid en wilt u eens geheel vrijblijvend een BKB bijeenkomst bijwonen? Geef u dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 


 
BKB verbindt en versterkt!