De gemeente gaat intensief samenwerken met ondernemers en het Graafschap College om meer inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt aan regulier werk te helpen. Hiervoor is onder meer een nieuw leerwerkcentrum opgericht in het voormalige pand van Polyketting op het Industriepark Zelhem. Dit kreeg de naam Werkcarrousel Bronckhorst en is zojuist op feestelijke wijze officieel geopend door wethouder Willem Buunk van economische zaken en Eddy Gelhever van Meersterwerk Werkprojecten..

Bronckhorster ondernemers hebben moeite om openstaande vacatures in te vullen en zijn graag bereid mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een werkplek te helpen. Zij bieden hen in de praktijk dan ook vaak informele ondersteuning die een waardevolle aanvulling is op het sociale netwerk van deze groep inwoners. Wethouder Buunk: “Dat is mooi en belangrijk. Met de samenwerking in de Werkcarrousel worden ondernemers ontzorgd en krijgen deelnemers in een echte werkomgeving gericht begeleiding naar zo regulier mogelijk werk bij deelnemende bedrijven of een ander bedrijf.” Ca. 30 Bronckhorster inwoners die wij vanuit de Participatiewet ondersteunen in hun zoektocht naar werk krijgen jaarlijks een werkervaringsplek in de Werkcarrousel of worden via dit initiatief begeleid bij een bedrijf. Reïntegratiebedrijf Meesterwerk Werkprojecten heeft het centrum voor ons opgezet en voert de activiteiten die er plaatsvinden samen met ons, ondernemers en onderwijs uit.

 

GC

 

Harold, Carol en medewerkers proficiat en veel succes!
 
Gotink
 
Overgenomen uit het Contact Bronckhorst Zuid
 
 
 

BKB nieuws is een gezamenlijke uitfgifte van de gemeente Bronckhorst en de BKB.

Bekijk wie onze nieuwe leden zijn, de column van wethouder Willem Buunk etc.

 

Het volgende nummer komt uit op 4 februari.

Als u kopij hebt s.v.p. voor 27 januari toesturen aan het secretariaat.

 
Kunt u het document niet zien? Klik hier

 

Onze eerstvolgende activiteit is onze nieuwjaarsborrel/ledenvergadering op 15 januari a.s. bij de Jongens in Hengelo.

Geen lid en wilt u eens geheel vrijblijvend kennismaken? Geef u dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Nee, geen medisch verband, maar het verbinden van mensen. Ondernemers wel te verstaan.

De BKB op zijn best door niet alleen deze ondernemers met elkaar te verbinden, maar ook door hun netwerk te versterken!

Op donderdag 7 november jl. werd het jaarlijkse running dinner gehouden van de BKB. Bestaande, nieuwe en aspirant leden kwamen samen bij diverse horecagelegenheden in Hengelo. Ook de gemeente was vertegenwoordigd door de bedrijvencontactfunctionaris Gert Jan Mugge.

De avond verliep in een enthousiaste en gemoedelijke sfeer.

Laagdrempelig, doordat eenieder open stond voor deze kennismaking die verder gaat dan alleen een hand schudden en kaartjes uitwisselen. De ondernemers leerden elkaar en hun producten of dienstverlening nog beter kennen. Door deze opgedane kennis kunnen zij elkaar introduceren in elkaars netwerken binnen en buiten de gemeente. Er werden ook potentiële samenwerkingen beklonken met een glaasje.

Een win-win situatie die de BKB juist voor haar leden wil creëren.

Deze positieve energie, die de hele avond meer dan voldoende aanwezig was, werkte aanstekelijk. Die avond hebben zich twee aspirant leden aangesloten bij de BKB, maar ook een ondernemer die toevallig in een betrokken horeacagelegenheid aanwezig was en zich aangetrokken voelde tot de BKB en haar werkwijze.

Geweldig, van harte welkom bij onze vereniging!

Een woord van dank is echter wel op zijn plaats.

De BKB wil de horecagelegenheden Café de Jongens, Eetcafe Jansen & Jansen, Mart Eten & Drinken en Partycentrum Langeler, allen gevestigd in Hengelo (Gld.), ontzettend bedanken.

Zij stelden hun ruimten beschikbaar, zorgden voor de uitvoering van een perfect menu en gaven ‘gastheerschap’ een andere betekenis.

De leden voelden zich meer dan welkom en hebben genoten van de hoogstaande culinaire kunsten en gezellige ambiance.

Een welgemeend chapeau en nogmaals bedankt!

 

9014622f 9045 4bdc a63f 3a19713eee30

Wij zijn blij weer een nieuw lid te mogen verwelkomen, dit keer Ap Meulenveld van Vermogensadvies en meer uit Steenderen.
Vermogensadvies en meer is een onafhankelijke financiële instellling die altijd zoekt naar de beste oplossingen.
 
Ap van harte welkom!
 
Meer weten? kijk op:
 
Vermogensadviesenmeer logo brf
U kunt zich nog aanmelden, er zijn nog enkele plaatsen vrij. Informatie en aanmelden via link.
 
 
bord
 
Ook (nog) niet BKB leden zijn hier van harte welkom. 

BKB Info-avond personeel zeer geslaagd

Drie BKB leden hebben op 17 oktober gezamenlijk een avond voor de leden georganiseerd.

Behandeld zijn:

  • De Wet Arbeid in Balans (Voorink Advocaten, Michiel Vriezekolk)
  • Ziekteverzuim en begeleiding van zieke werknemers (1-Voud-Arbo, Nico Nijland en Rianne van Daalen)
  • MKB-verzuimontzorgverzekering (Fidon, Edwin Tiggeloven)

Op deze goed bezochte avond veel bruikbare informatie en waardevolle praktische tips voor onze leden die veel vragen stelden, maar ook hun eigen ervaringen deelden. Duidelijk werd dat er onder de BKB-leden enorm veel kennis is op allerlei gebied. We kunnen als leden onderling veel voor elkaar betekenen, maar doen dat eigenlijk nog te weinig! Na afloop was er nog volop gelegenheid om te netwerken en met de inleiders in gesprek te gaan.

20191017 195511

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1Voud-Arbo, Fidon en Voorink Advocaten heel erg bedankt voor deze zeer geslaagde en prima verzorgde info-avond.

 

 

 

In onze gemeente willen veel ondernemers investeren in het installeren van zonnepanelen. Ondanks de voorlichtingen die zijn gegeven door diverse instanties en overheden lopen deze gemotiveerde ondernemers tegen het duidelijk onderbelichte probleem ‘verzekering’ aan. 
Kent u dit probleem? Graag delen wij met u de ervaringen van ondernemers die hier nu mee kampen en ook het advies van een lidbedrijf, werkzaam in de verzekeringsbranche, met tips om te voorkomen dat u hierdoor problemen krijgt.
 
Ondervindt u of heeft u dergelijke problemen bij het aanschaffen en installeren van uw zonnepanelen, laat het ons weten. Samen bereiken we meer dan alleen! 
 

Ons advies luidt: “Eerst informeren bij de verzekeraar alvorens te beslissen om zonnepanelen aan te schaffen.”

 
Voor input en tips om problemen met de verzekering te voorkomen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0314-631882.
#gem_bronckhorst
 
 

TIP Wist je dat de gemeente om ondernemend Bronckhorst te ondersteunen 3 accountmanagers heeft? Onze accountmanagers begeleiden en adviseren (startende) ondernemers onder meer op het gebied van vestiging, verplaatsing of uitbreiding van hun bedrijf en de daarvoor benodigde vergunningen. Daarnaast coördineren zij een snelle en juiste afhandeling van ondernemerszaken binnen de gemeente.Lees hier meer over wat zij doen en hoe zij jou als ondernemer wellicht ook van dienst kunnen zijn: https://bit.ly/2q7OkBX.

Vergeet niet om u aan te melden voor deze interessante, maar vooral ook nuttige kennissessie!
Ook niet BKB-leden zijn van harte welkom!
 
Wij houden deze kennissessie omdat er per 1 januari weer veel verandert in de wetgeving rond personeel. Sommige zaken bieden u als ondernemer extra kansen, maar er volgen ook minder populaire maatregelen. Drie leden van de BKB hebben de handen ineen geslagen en willen u graag meenemen in deze wetswijziging. Tijdens deze avond zal er ook de nodige aandacht worden besteed aan de regels rondom zieke medewerkers. Wat mag wel en wat niet.

Aan de hand van een aantal sprekende voorbeelden zal de avond een levendig karakter krijgen en zeker tot uw verbeelding gaan spreken.
 

Onderwerpen die aan de orde komen:
  • Wet arbeid in balans (WAB) door Voorink Advocaten
  • Ziekteverzuim en begeleiding zieke medewerkers door 1Voud-Arbo
  • MKB-verzuimontzorgverzekering door Fidon
U bent welkom vanaf 19.00 uur (inloop).
Start programma 19:30 uur
Einde officiële programma 21.00 uur
Tijd voor informeel samenzijn en netwerken tot 22.30 uur.
 
Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Meer uitgebreide informatie over deze avond vindt u op:
 
Deelname is gratis.
 
1voud arbo       1voud arbo    Voorink advocaten
 

 
BKB verbindt en versterkt!